18 Април / ПСАЛМИ

на

прочит за деня: Псалми 45-47 глава

ЦАРСТВЕНО ВЕЛИЧЕСТВЕН

Не мога да чета тези псалми седнала! Някак спонтанно ставам права, препълнена със страхопочитание и възхита.

Цар ИСУС. Той е красив, от устните Му се лее благодат (45:2) Той е очакваният ЦАР, помазаникът – Месия, Онзи, Който изпълнява пророчествата. Той е „благословен довека“ (45:2)

Исус е Силният, препасал на бедро меча Си, славата Си и величието Си;
Във величието Си Той язди победоносно в полза на истината и кротостта, и правдата;
Неговата десница Го води към чудни дела. (45:3-4)

Бог Отец Го е помазал с миро на радост. (ст. 7) Дрехите Му ухаят не просто на древни подправки, а на жертвоготовна любов към Неговата Невяста (45:8 TPT).

Исус обича Своята Невяста. Тя е застанала в очакване, сияеща в чистота и слава, заобиколена от нейните придворни – все царски дъщери (45:9). Младоженецът е пленен от красотата й (45:11).Тя Му се покланя с благоговение, защото Той е нейният Господар. Щедрите приятели на Младоженеца я обсипват с великолепни сватбени подаръци (12). Невястата влиза в царския палат, облечена във великолепна сватбена рокля, избродирана със злато. Прелестно прекрасна, тя повежда нейните шаферки към своя Младоженец Цар. Каква зашеметяваща и радостна процесия! (ст. 15)

Името ИСУС ще бъде запомнено през всичките поколения; затова племената ще  Го възхваляват до вечни векове. (45:17)

„Пейте на Бога, пейте; пейте на нашия Цар, пейте. Защото Бог е Цар на цялата земя… Бог царува над народите, Бог седи на святия Си престол. (47:6-8)

Такъв е нашият Цар – ИСУС е името Му! Няма друг като Него! И ние, като част от Църквата, Неговата Невяста, Го очакваме с трепет и страхопочитание.
„Ела, Господи Исусе!“(Откр.22:20)

Даниела Енчева

Вашият коментар